Col·locació vehicles Cuca de Llum

Els primers vehicles de la Cuca de Llum ja són aquí

 

Amb les obres de la via quasi finalitzades i les remodelacions de l'Estació Inferior i l'Estació Superior en la seva etapa final, la Cuca de Llum cada vegada està més a prop de convertir-se en una realitat i es preveu que es pugui inaugurar durant el segon trimestre de l’any.
 

El proper pas va arribar el dijous 11 de març amb la col·locació dels dos primers vagons del primer vehicle que formarà part del Funicular i que van arribar directament des de França, des de la fàbrica Sigma del Grup Leitner amb dos grans camions amb una góndola especial per transportar material ferroviari. La instal·lació es va fer durant el matí a l'Estació Inferior (Plaça del Doctor Andreu) amb una grua de 220 tones. Els dos altres vagons del segon vehicle, arribaran el dijous 18 de març.

 

Mira com es va fer la posada en via del primer vehicle aquí.

 

Com serà la Cuca de Llum?
 

Tindrà un disseny avançat i innovador, augmentarà la capacitat a 252 passatgers i es reduirà el temps del trajecte a 3 minuts. El nou disseny, a més, permetrà gaudir d'una visió panoràmica de tot el trajecte i oferir nous continguts educatius a través de pantalles i tauletes electròniques ubicades a l’interior.
 

La renovació del funicular va en la mateixa línia del nou Pla de Mobilitat del Tibidabo, i s’emmarca en el Pla Estratègic del Parc d’Atraccions Tibidabo 2020-2025. La nova mobilitat amb la inauguració de la Cuca de llum ha de permetre millorar l’accés al Cim del Tibidabo i promourà una mobilitat més sostenible. Un dels principals objectius d’aquest pla és la consolidació del transport col·lectiu com a mitjà de preferent per accedir tant a la muntanya com al Parc d’atraccions.
 

Pots consultar més detalls i seguir l'evolució de l'estat de les obres aquí.